KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.
Potrebno je:
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- oko 500 g brašna
Za nadev:
- 200 g mlevenog mesa
- 50 g rendanog kačkavalja
- po ukusu začini
- po potrebi ulje
Za premazivanje i posipanje:
- 2 žumanca
- po potrebi susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, pa dodajte suvi kvasac, so, šećer, pa izmešajte. Onda dodajte mlako mleko, ulje, mlaku vodu i zamesite testo. Pustite da odstoji pola sata.Propržite meso na zagrejanom ulju, pa začinite po ukusu. Dodajte u smesu rendani kačkavalj i dobro promešajte.Oklagijom rastanjite nadošlo testo na krugove i secite trouglove. Na svaki nanesite po malo nadeva od mesa i kačkavalja.Zatim uvijte u kiflice i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite svaku kiflicu umućenim žumancima i pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KIFLICE SA ČOKOLADOM MIRIŠU NA DETINJSTVO Mekane i vazdušaste, razgrabiće se odmah
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)