KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.
Potrebno je:
- 100 ml mleka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kesica suvog kvasca
- oko 500 g brašna
Za nadev:
- 200 g mlevenog mesa
- 50 g rendanog kačkavalja
- po ukusu začini
- po potrebi ulje
Za premazivanje i posipanje:
- 2 žumanca
- po potrebi susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, pa dodajte suvi kvasac, so, šećer, pa izmešajte. Onda dodajte mlako mleko, ulje, mlaku vodu i zamesite testo. Pustite da odstoji pola sata.Propržite meso na zagrejanom ulju, pa začinite po ukusu. Dodajte u smesu rendani kačkavalj i dobro promešajte.Oklagijom rastanjite nadošlo testo na krugove i secite trouglove. Na svaki nanesite po malo nadeva od mesa i kačkavalja.Zatim uvijte u kiflice i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite svaku kiflicu umućenim žumancima i pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KIFLICE SA ČOKOLADOM MIRIŠU NA DETINJSTVO Mekane i vazdušaste, razgrabiće se odmah
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)