KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt.

posne kiflice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 kesica suvog kvasca
  • oko 500 g brašna

Za nadev:

  • 200 g mlevenog mesa
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • po ukusu začini
  • po potrebi ulje

Za premazivanje i posipanje:

  • 2 žumanca
  • po potrebi susam

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, pa dodajte suvi kvasac, so, šećer, pa izmešajte. Onda dodajte mlako mleko, ulje, mlaku vodu i zamesite testo. Pustite da odstoji pola sata.Propržite meso na zagrejanom ulju, pa začinite po ukusu. Dodajte u smesu rendani kačkavalj i dobro promešajte.Oklagijom rastanjite nadošlo testo na krugove i secite trouglove. Na svaki nanesite po malo nadeva od mesa i kačkavalja.Zatim uvijte u kiflice i poređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite svaku kiflicu umućenim žumancima i pospite susamom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading