UŽIČKA MUĆKALICA Stari recept kafanskog kuvara za jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo, uz lepinju ili pogaču.

užička mućkalica
Printscreen

Potrebno je:

  • 650 g svinjske pečenice
  • 1 šolja ulja
  • 2 kašike brašna
  • 7 mesnatih paprika
  • 1 čaša kajmaka
  • 3 jajeta
  • so
  •  biber po ukusu

Priprema:

Svinjetinu isecite na sitne komadiće, pa ih uvaljajte u brašno i propržite na dobro zagrejanom ulju. Zatim dodajte očišćene i seckane paprike, pa začinite i dinstajte sve dok ne omekšaju. Jaja umutite direktno u smesu, pa kratko promešajte da se sve dobro sjedini. Umešajte kajmak, polako promešajte i ostavite tako još dva minuta, da se sastojci povežu. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading