SPIRALNA PITA SA POVRĆEM Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna
Sočna i slasna, a dekorativno interesantna.
Potrebno je:
Za testo:
- 170 g neslanog putera, zamrznutog najmanje 2 sata
- 360 g univerzalnog brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 62 g margarina, zamrznutog najmanje 2 sata
- 6 kašika vrlo hladne vode
Povrće:
- 2 zelene tikvice
- 2 žute tikvice
- 4 veće šargarepe
- 1 plavi patlidžan
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zamesite testo od putera, nbrašna, soli, šećera, margarina i vode. Pokrijte ga streč folijom i ostavite da se ohladi. U pleh obložen pek papirom stavite testo. Isecite povrće na tanke trake, možete da koristite ljuštilicu za krompir. Zatim šargarepu blago prodinstajte. Prelijte svo povrće maslinovim uljem, pa začinite i slažite u spiralu po testu - što gušće. Pecite tart oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)