SPIRALNA PITA SA POVRĆEM Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, a dekorativno interesantna.

spirala pita od povrća
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 170 g neslanog putera, zamrznutog najmanje 2 sata
  • 360 g univerzalnog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 62 g margarina, zamrznutog najmanje 2 sata
  • 6 kašika vrlo hladne vode

Povrće:

  • 2 zelene tikvice
  • 2 žute tikvice
  • 4 veće šargarepe
  • 1 plavi patlidžan

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zamesite testo od putera, nbrašna, soli, šećera, margarina i vode. Pokrijte ga streč folijom i ostavite da se ohladi. U pleh obložen pek papirom stavite testo. Isecite povrće na tanke trake, možete da koristite ljuštilicu za krompir. Zatim šargarepu blago prodinstajte. Prelijte svo povrće maslinovim uljem, pa začinite i slažite u spiralu po testu - što gušće. Pecite tart oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading