POSNE PANCEROTE IZ RERNE Sa bogatim nadevom, a mekane kao duša, nema im ravnih!

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

posne pancerote
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg brašna tip 400
  • 1 svež pekarski kvasac
  • 2 kašičice šećera
  • 3 kašičice soli
  • 500 ml vode

Za fil:

  • 150 g sojinih ljuspica
  • 5 kašika kečapa
  • 3 kašike senfa (+2 za premazivanje)
  • 3 kisela krastavčića
  • 5 maslinki
  • origano

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Blago zagrejte 250 mililitara vode, pa skinite sa ringle, dodaje šećer, izmrvljen kvasac i dve kašike brašna. Razmutite pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira sipajte u preostalo brašno, dodajte so i 250 mililitara hladne vode, pa zamestite glatko i meko testo. Pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste.Prelijte sojine ljuspice vodom da nabubre, pa im dodajte kečap, senf, iseckane krastavčiće, iseckane masline i origano. Dobro izmešajte pa ostavite sa strane. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite nadošlo testo pa čašom vadite krugove. Stavite dve kašike fila na sredinu svake pancerote pa  "zatvorite" testo pomoću rebrastog dela viljiške i ređajte na pleh obložen pek-papirom. Zatim ih premažite senfom pomešanim sa malo vode. Pecite pancerote 25 minuta,u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading