POSNE PANCEROTE IZ RERNE Sa bogatim nadevom, a mekane kao duša, nema im ravnih!
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 kg brašna tip 400
- 1 svež pekarski kvasac
- 2 kašičice šećera
- 3 kašičice soli
- 500 ml vode
Za fil:
- 150 g sojinih ljuspica
- 5 kašika kečapa
- 3 kašike senfa (+2 za premazivanje)
- 3 kisela krastavčića
- 5 maslinki
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Blago zagrejte 250 mililitara vode, pa skinite sa ringle, dodaje šećer, izmrvljen kvasac i dve kašike brašna. Razmutite pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira sipajte u preostalo brašno, dodajte so i 250 mililitara hladne vode, pa zamestite glatko i meko testo. Pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste.Prelijte sojine ljuspice vodom da nabubre, pa im dodajte kečap, senf, iseckane krastavčiće, iseckane masline i origano. Dobro izmešajte pa ostavite sa strane. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite nadošlo testo pa čašom vadite krugove. Stavite dve kašike fila na sredinu svake pancerote pa "zatvorite" testo pomoću rebrastog dela viljiške i ređajte na pleh obložen pek-papirom. Zatim ih premažite senfom pomešanim sa malo vode. Pecite pancerote 25 minuta,u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NAJSOČNIJE AMERIČKE PALAČINKE Posne i vazdušaste, tope se u ustima
Dodajte med ili javorov sirup.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)