POSNE PANCEROTE IZ RERNE Sa bogatim nadevom, a mekane kao duša, nema im ravnih!
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 kg brašna tip 400
- 1 svež pekarski kvasac
- 2 kašičice šećera
- 3 kašičice soli
- 500 ml vode
Za fil:
- 150 g sojinih ljuspica
- 5 kašika kečapa
- 3 kašike senfa (+2 za premazivanje)
- 3 kisela krastavčića
- 5 maslinki
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Blago zagrejte 250 mililitara vode, pa skinite sa ringle, dodaje šećer, izmrvljen kvasac i dve kašike brašna. Razmutite pa ostavite pet minuta da se kvasac aktivira sipajte u preostalo brašno, dodajte so i 250 mililitara hladne vode, pa zamestite glatko i meko testo. Pokrijte ga i ostavite na toplom da naraste.Prelijte sojine ljuspice vodom da nabubre, pa im dodajte kečap, senf, iseckane krastavčiće, iseckane masline i origano. Dobro izmešajte pa ostavite sa strane. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite nadošlo testo pa čašom vadite krugove. Stavite dve kašike fila na sredinu svake pancerote pa "zatvorite" testo pomoću rebrastog dela viljiške i ređajte na pleh obložen pek-papirom. Zatim ih premažite senfom pomešanim sa malo vode. Pecite pancerote 25 minuta,u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NAJSOČNIJE AMERIČKE PALAČINKE Posne i vazdušaste, tope se u ustima
Dodajte med ili javorov sirup.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)