KOLAČ SA VIŠNJAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE Recept Ivane Pavković uspeva svima, pa i početnicima
Pevačica Ivana Pavković proslavila se u muzičkom takmičenju, a već godinama je u skladnom braku sa kolegom Petrom Mitićem. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za sočni kolač sa višnjama. Upravo ovaj desert je omiljen njenim sinovima Vujadinu, Vuku i Vojinu, a ne sumnjamo da ćete i vi biti oduševljeni ukusom.
Alo/Nenad Vujanović
Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 šoljice šećera
- 1 jogurt
- 2 pune šoljice ulja
- 6 šoljica brašna
- 1 prašak za pecivo
- višnje i prah-šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer i mutite još malo. Zatim dodajte žumanca, pa ih polako umešajte, špatulom. Dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo pa polako sjedinite sa belancima. Smesu izlijte u pleh obložen pek-papirom. Preko testa stavite višnje, pa ih malo uronite u testo, ne previše. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite kolač oko 40 minuta. Prohlađen kolač pospite šećerom u prahu, pa secite na kocke.
Možda vas zanima:
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA NA ČAŠE Starinski recept iz bakine sveske koji vraća u detinjstvo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)