PUTER KIFLE Brze, mekane, vazdušaste, sočne i tope se u ustima!

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Savršene za doručak ili užinu.

puter kifle
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 ml mleka
  • jedno veće jaje
  • 7 g instant kvasca
  • 400 g brašna
  • 50 g šećera
  • kašičica soli
  • 55 g putera

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleko, jaje i kvasac. Dodajte brašno, šećer i so, pa mešajte sve dok ne dobijete kompaktno testo. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da odmara 20 minuta. Dodajte otopljeni puter i ponovo promešajte. Premesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane glatko.Oblikujte ga u kuglu pa ga stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Pustite da narasta sat vremena. nadošlo testo ponovo premesite i oblikujte u kuglu. Zatim ga oklagijom razvucite pa isecite na 16 trouglastih delova. Stavite malo posoljenog putera na svaki deo pa urolajte kiflice. Poređajte u pleh obložen pek papirom pa ostavite da odstoje još pola sata.Onda ih premažite umućenim jajetom pomešanim sa dve kašike mleka. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Tople kiflice premažite posoljenim puterom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading