KOSOVSKA FILIJA SA KAJMAKOM Ukus ljubavi u svakom zalogaju, po receptu starom 50 godina

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Tradicionalno se priprema pod sačem ali možete da je napravite i na šporetu, ako rešetku podignete odmah ispod gornjih grejača.

kosovska filija sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 700 ml vode
  • 3 jajeta
  • kašičica soli
  • 300 g kajmaka

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Rešetku podignite na najvišu poziciju. U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, so i vodu pa zamesite testo gušće nego za palačinke. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, sve dok ne porumeni. Onda izvadite iz rerne pa premažite kajmakom. Prelijte novim slojem testa, pa vratite u rernu da se ispeče. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Filiju isecite na kocke.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading