KOSOVSKA FILIJA SA KAJMAKOM Ukus ljubavi u svakom zalogaju, po receptu starom 50 godina
Tradicionalno se priprema pod sačem ali možete da je napravite i na šporetu, ako rešetku podignete odmah ispod gornjih grejača.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 700 ml vode
- 3 jajeta
- kašičica soli
- 300 g kajmaka
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Rešetku podignite na najvišu poziciju. U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja, so i vodu pa zamesite testo gušće nego za palačinke. Sipajte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, sve dok ne porumeni. Onda izvadite iz rerne pa premažite kajmakom. Prelijte novim slojem testa, pa vratite u rernu da se ispeče. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Filiju isecite na kocke.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)