PANCEROTE IZ RERNE Sa bogatim nadevom od šunke i sira, pola pleha nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Sočne i mekane, savršena za doručak ili večeru.

pancerote
Shutterstock

Potrebno je:

  • 900 g brašna
  • 200 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 20 g kvasca
  • 100 ml ulja

I još:

  • 1 jaje za premazivanje
  • malo susama
  • 250-300 g salame
  • oko 200 g kačkavalja ili sira
  • 1 kesica origana
  • po potrebi kečapa

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Zagrejte mleko, vodu i šćer pa dodajte kvasac. Ostavite da se aktivira pa ga sipajte u brašno, dodajte ulje i so i zamesite testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Zatim ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa razvucite u  koru debljine 5mm. Činijom vadite krugove, pa svaki premažite kečapom. Dodajte malo salame, sira i origana na jednu polovinu, a drugu polovinu preklopiti.Poređajte pancerote u pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite pancerote oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading