PANCEROTE IZ RERNE Sa bogatim nadevom od šunke i sira, pola pleha nestane dok trepnete
Sočne i mekane, savršena za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 900 g brašna
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g kvasca
- 100 ml ulja
I još:
- 1 jaje za premazivanje
- malo susama
- 250-300 g salame
- oko 200 g kačkavalja ili sira
- 1 kesica origana
- po potrebi kečapa
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Zagrejte mleko, vodu i šćer pa dodajte kvasac. Ostavite da se aktivira pa ga sipajte u brašno, dodajte ulje i so i zamesite testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Zatim ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa razvucite u koru debljine 5mm. Činijom vadite krugove, pa svaki premažite kečapom. Dodajte malo salame, sira i origana na jednu polovinu, a drugu polovinu preklopiti.Poređajte pancerote u pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite pancerote oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)