PANCEROTE IZ RERNE Sa bogatim nadevom od šunke i sira, pola pleha nestane dok trepnete
Sočne i mekane, savršena za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 900 g brašna
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g kvasca
- 100 ml ulja
I još:
- 1 jaje za premazivanje
- malo susama
- 250-300 g salame
- oko 200 g kačkavalja ili sira
- 1 kesica origana
- po potrebi kečapa
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Zagrejte mleko, vodu i šćer pa dodajte kvasac. Ostavite da se aktivira pa ga sipajte u brašno, dodajte ulje i so i zamesite testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Zatim ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, pa razvucite u koru debljine 5mm. Činijom vadite krugove, pa svaki premažite kečapom. Dodajte malo salame, sira i origana na jednu polovinu, a drugu polovinu preklopiti.Poređajte pancerote u pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite pancerote oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)