PILEĆE PLJESKAVICE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Zdrave i ukusne, pravićete stalno

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte salatu ili prilog po želji.

pileće pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg pilećeg belog mesa
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 šolja palente
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice mešavine suvih začina
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • 2 kašike senfa
  • 2 jaja
     

Priprema:

U blenderu usitnite pileće belo meso.U jednoj velikoj posudi pomešajte usitnjeno meso sa palentom, uljem, izgnječenim belim lukom, senfom i jajima. Dodajte so, suve začine i mlevenu začinsku papriku. Sve dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Kašikom vadite smesu i oblikujte pljeskavice. Pecite na dobro zagrejanom tiganju sa malo ulja, po tri do 4 minuta sa obe strane.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading