DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.

domaća pogača
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 dl tople vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičicešećera
  • malo ulja

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa sipajte malo tople vode i zamesite testo. Onda dodajte so, pa sipajte još vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Zatim mesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne omekša. Oblikujte loptu pa prelijte sa malo ulja, pokrijte i ostavite sat i po da narasta. Istresite testo na nauljenu podlogu i poklopite. Pecite pogaču u tiganju, sa obe strane.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading