DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 dl tople vode
- 1 kašičica soli
- 2 kašičicešećera
- malo ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa sipajte malo tople vode i zamesite testo. Onda dodajte so, pa sipajte još vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Zatim mesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne omekša. Oblikujte loptu pa prelijte sa malo ulja, pokrijte i ostavite sat i po da narasta. Istresite testo na nauljenu podlogu i poklopite. Pecite pogaču u tiganju, sa obe strane.
Možda vas zanima:
HAČAPURI Tradicionalna gruzijska pogača sa sirom obara s nogu, a biće savršena i sutradan
Tradicionalna gruzijska pogača sa sirom osvojiće vas od prvog zalogaja. Ime je nastalo od reči hačo (vrsta sira) i puri (hleb). Uglavnom se jede kao predjelo, a možete da ga jedete za doručak ili večeru.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
BRZA POGAČA BEZ KVASCA Sa pavlakom, mekana kao pamuk i uspeva svima
Zamiriše cela kuća dok se peče.
PUNJENA POGAČA SA AJVAROM Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Mirisna i sočna, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)