ZAPEČENE ROLNICE OD PATLIDŽANA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nećete moći da prestanete da jedete
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 2 velika patlidžana, isečena po dužini
- so
- maslinovo ulje, za prelivanje
- 2 šolje gotovog paradajz sosa
- pinjoli, za posipanje
- sveži bosiljak, za ukrašavanje
Za fil:
- 500 g rikote
- 65 g pekorina, rendanog
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica rendane kore limuna
- ¼ kašičice tucane ljute paprike, plus za posipanje
- ½ kašičice soli
- sveže mleveni crni biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Patlidžane pospite solju pa ostavite tako 20 minuta, da upiju vodu. Onda ih osušite i stavite na pleh obložen pek papirom. Poprskajte ih maslinovim uljem. Pecite patlidžane 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.U jednoj posudi pomešajte rikotu, pekorino, beli luk, origano, koru limuna, tucanu ljutu papriku, so i malo mlevenog bibera. U pleh sipajte paradajz sos. Nanesite dve kašike fila na svaku krišku patlidžana pa uvijte. Zatim poređajte u pleh. Pokrijte folijom i pecite još 20 minuta. Na kraju, pospite pinjolima, tucanom ljutom paprikama i svežim bosiljkom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)