ZAPEČENE ROLNICE OD PATLIDŽANA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nećete moći da prestanete da jedete

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

zapečene rolnice od patlidžana
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 velika patlidžana, isečena po dužini
  • so
  • maslinovo ulje, za prelivanje
  • 2 šolje gotovog paradajz sosa
  • pinjoli, za posipanje
  • sveži bosiljak, za ukrašavanje

Za fil:

  • 500 g rikote
  • 65 g pekorina, rendanog
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica rendane kore limuna
  • ¼ kašičice tucane ljute paprike, plus za posipanje
  • ½ kašičice soli
  • sveže mleveni crni biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Patlidžane pospite solju pa ostavite tako 20 minuta, da upiju vodu. Onda ih osušite i stavite na pleh obložen pek papirom. Poprskajte ih maslinovim uljem. Pecite patlidžane 20 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.U jednoj posudi pomešajte rikotu, pekorino, beli luk, origano, koru limuna, tucanu ljutu papriku, so i malo mlevenog bibera. U pleh sipajte paradajz sos. Nanesite dve kašike fila na svaku krišku patlidžana pa uvijte. Zatim poređajte u pleh. Pokrijte folijom i pecite još 20 minuta. Na kraju, pospite pinjolima, tucanom ljutom paprikama i svežim bosiljkom. 

Komentari (0)

Loading