KOPAONIČKA PITA SA BOROVNICAMA Pola pleha nestane dok trepnete
Mirisna i sočna, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora
- 4 kesice vanil šećera
- 3 dl ulja
- 200 g mlevenih oraha
- 850 g borovnica
- 3 kašike prezli
- 1 dl kisele pavlake
- 1/2 kašičice cimeta
- 3 žumanca
Za posipanje:
- 4 kašike prah šećera
Priprema
Tri kore premažite uljem, a na treću koru ravnomerno rasporedite mlevene orahe i borovnice koje ste prethodno posuli šećerom. Zatim sipajte prezle, vanil šećer i uvijte pitu. Tako napraviti 3 štrudle i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Potom svaku štrudlu premažite mešavinom pavlake, žumanaca i cimeta. Vratite u rernu da se zapeče nekih 15 minuta. Pre služenja pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
PITA SA BOROVNICAMA I KISELIM MLEKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, ovakvu do sada niste jeli
Sočna poslastica raspametiće i one izbirljive.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)