PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane događaje.

pileća čorba sa njokama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g njoka
  • 2 kašike putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 300 g pilećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 štap celera
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 100 spanaća
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 6 šolja pilećeg bujona
  • malo suvog paradajza
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje i puter, pa dodajte isečeno pileće meso. Mešajte dok ne bude skoro gotovo i dodajte sitno isečen luk, šargarepu i celer. Pržite dok luk ne postane providan, a onda dodajte izgnječen beli luk. Brašno rastvorite u malo vode, pa dodajte i tu smesu i mešajte nekoliko minuta. U šerpu sipajte topli pileći bujon i nakon što provri, začinite. Njoke skuvajte i dodajte u čorbu da se krčka oko 10 minuta. Spanać iscepkajte i dodajte i njega u čorbu. Kad on malo omekša, sipajte pavlaku i servirajte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading