PASTIRSKA MUSAKA SA GRAŠKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Lagana i zasitna, pravićete stalno.

pastirska musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g krompira
  • 300 g mlevenog mesa (junetina ili mešano)
  • 200 g graška (svežeg ili smrznutog)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 ml paradajz sosa
  • 200 ml mleka
  • 3 jaja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na tanke kriške. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite seckani crni i beli luk. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne postane zlatno. Dodajte grašak i paradajz sos, začinite solju i biberom i kuvajte još 10 minuta. U vatrostalnoj posudi složite sloj krompira, zatim sloj mesa s graškom i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Umutite jaja s mlekom i prelijte preko musake. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta, dok krompir ne omekša i musaka ne porumeni. Poslužite toplo.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading