KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 kg mekog belog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kocka svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 500 ml mleka
- 150 ml ulja
- 2 jaja
Za fil:
- 500 g sjeničkog sira
- 1 jaje
Dodatno:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Viljuškom izgnječite sir pa dodajte jaje. Razmutite kvasac u malo mleka sa šećerom i brašnom. Ostavite 15 ak minuta da se aktivira. Brašno prosejte pa mu dodajte so. Zatim dodajte kvasac, jaja, ulje i mleko i zamesite glatko testo. Posudu pokrijte i pustite oko pola sata da naraste. Onda testo premesite i podelite na dva jednaka dela. Svaki deo podelite na 5 loptica, pa ih razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara, a dobijeni krug isecite na osam delova (trouglova). U vazduhu razvucite svaki deo da bude što duži. Preko šireg dela trougla stavite kašičicu fila, preklopite sa dva susedna kraja, umotajte ka vrhu i savijte ivice ka unutra. Žumance razmutite sa kašikom mleka. Kiflice poređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom pa preko njih izrendajte margarin. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
NAJMEKŠE KIFLICE SA SIROM Recept zbog kog komšije dolaze na vrata
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
BAKINE KIFLICE SA SIROM SAVRŠENE ZA DORUČAK Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Sočne i mirisne, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)