KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

kiflice sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg mekog belog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 500 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 2 jaja

Za fil:

  • 500 g sjeničkog sira
  • 1 jaje

Dodatno:

  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka
  • 250 g margarina

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Viljuškom izgnječite sir pa dodajte jaje. Razmutite kvasac u malo mleka sa šećerom i brašnom. Ostavite 15 ak minuta da se aktivira. Brašno prosejte pa mu dodajte so. Zatim dodajte kvasac, jaja, ulje i mleko i zamesite glatko testo. Posudu pokrijte i pustite oko pola sata da naraste. Onda testo premesite i podelite na dva jednaka dela. Svaki deo podelite na 5 loptica, pa ih razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara, a dobijeni krug isecite na osam delova (trouglova). U vazduhu razvucite svaki deo da bude što duži. Preko šireg dela trougla stavite kašičicu fila, preklopite sa dva susedna kraja, umotajte ka vrhu i savijte ivice ka unutra. Žumance razmutite sa kašikom mleka. Kiflice poređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom pa preko njih izrendajte margarin. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading