KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 kg mekog belog brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kocka svežeg kvasca
- 2 kašičice šećera
- 500 ml mleka
- 150 ml ulja
- 2 jaja
Za fil:
- 500 g sjeničkog sira
- 1 jaje
Dodatno:
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Viljuškom izgnječite sir pa dodajte jaje. Razmutite kvasac u malo mleka sa šećerom i brašnom. Ostavite 15 ak minuta da se aktivira. Brašno prosejte pa mu dodajte so. Zatim dodajte kvasac, jaja, ulje i mleko i zamesite glatko testo. Posudu pokrijte i pustite oko pola sata da naraste. Onda testo premesite i podelite na dva jednaka dela. Svaki deo podelite na 5 loptica, pa ih razvucite oklagijom na debljinu od nekoliko milimetara, a dobijeni krug isecite na osam delova (trouglova). U vazduhu razvucite svaki deo da bude što duži. Preko šireg dela trougla stavite kašičicu fila, preklopite sa dva susedna kraja, umotajte ka vrhu i savijte ivice ka unutra. Žumance razmutite sa kašikom mleka. Kiflice poređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite ih žumancetom pa preko njih izrendajte margarin. Pecite oko 20 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
NAJMEKŠE KIFLICE SA SIROM Recept zbog kog komšije dolaze na vrata
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
BAKINE KIFLICE SA SIROM SAVRŠENE ZA DORUČAK Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Sočne i mirisne, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)