ZAPEČENI KROMPIR RAJ ZA NEPCA Kačkavalj se topi u ustima, a bićete siti satima
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 kg krompira isečenog na kockice
- 1 seckani crni luk
- 4 jajete
- 1 kašika bosiljka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 500 g seckane šunke
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 šolja mleka
- 500 g rendanog kačkavalja
- 1 šolja seckanog peršuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompir skuvajte pa ocedite i ostavite sa strane. Propržite crni luk pa dodajte bosiljak, beli luk u prahu, mlevenu začinsku papriku, peršun, so i biber. Zatim dodajte šunku, sve prodinstajte oko 2 minuta, pa dodajte kuvani krompir, pola količine kačkavalja i sve prelijte pavlakom sa 2 umućena jajeta. Promešajte dobro da dobijete homogenu smesu.Jaja umutite sa mlekom pa prelijte krompir. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ga pospite rendanim kačkavaljem.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)