BOSANSKE KROFNE Spoj tradicije i sreće u pecivu koje se ne odbija
Mirisne i mekane, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 40 g svežeg kvasca
- 2 šolje toplog mleka
- 1 kašika šećera
- Prstohvat soli
- 3 jajeta
- 50 ml ulja
- 5 šolja brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- šećer u prahu za posipanje krofni
- 1-2 l ulja za prženje krofni
Priprema:
U jednu posudu izmrvite kvasac pa dodajte mleko, šećer, so, jaja i ulje. Mutite dok se kvasac ne rastopi i svi smesa ne sjedini. Brašnu polako dodajte smesu uz neprestano mešanje varjačom dok ne dobijete mekano testo. Onda ga pokrijte plastičnom folijom i ostavite pola sata na toplom da naraste. Premesite ga par minuta pa oblikujte u loptu, i opet, pospite brašnom. Zatim ga razvucite oklagijom na oko 1 cm debljine. Čašom vadite krofne pa ih pokrijte krpom i ostavite da odstoje još 15-20 minuta. Spuštajte ih u duboku posudu sa zagrejanim uljem, pa ih pržite uz okretanje sa obe strane. Onda krofne stavite na papirne ubruse da se ocede od viška masnoće.Pomešajte šećere pa vruće krofne valjajte u njih.
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
MEKANE KROFNICE BUDE SVA ČULA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Slatke i slasne, za pravo uživanje.
KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
TAJNI SASTOJAK ZA KROFNE Biće mekane, sočne i šupljikave umesto masne, a trik provereno radi
Trik je jednostavan, a krofne će biti savršene.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)