KAVIJAR OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Savršen za sve svečane prilike, ovakav do sada niste jeli
Služite uz prepečeni hleb.
Potrebno je:
- 1 plavi patlidžan
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 glavica ljubičastog luka
- 2 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- so
- biber
- 1/2 veze peršuna
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- tost hleb po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite patlidžan i paprike na sitne kockice. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zatim posolite i prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja. Promešajte dobro i pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Sitno iseckajte ljubičasti luk, beli luk i peršun. Pečeno povrće ostavite da se prohladi. Stavite patlidžan u posudu pa ga dobro izgnječite viljuškom. Dodajte papriku i lukove. Potom prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i sirćetom, pa začinite po ukusu i promešajte. Na kraju, pospite kavijar peršunom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)