KAVIJAR OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Savršen za sve svečane prilike, ovakav do sada niste jeli
Služite uz prepečeni hleb.
Potrebno je:
- 1 plavi patlidžan
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 glavica ljubičastog luka
- 2 čena belog luka
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- so
- biber
- 1/2 veze peršuna
- 1 kašika balzamiko sirćeta
- tost hleb po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite patlidžan i paprike na sitne kockice. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zatim posolite i prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja. Promešajte dobro i pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Sitno iseckajte ljubičasti luk, beli luk i peršun. Pečeno povrće ostavite da se prohladi. Stavite patlidžan u posudu pa ga dobro izgnječite viljuškom. Dodajte papriku i lukove. Potom prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i sirćetom, pa začinite po ukusu i promešajte. Na kraju, pospite kavijar peršunom.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)