KAVIJAR OD PATLIDŽANA BUDI SVA ČULA Savršen za sve svečane prilike, ovakav do sada niste jeli

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Služite uz prepečeni hleb.

kavijar od patlidžana
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 plavi patlidžan
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • so
  • biber
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • tost hleb po potrebi

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite patlidžan i paprike na sitne kockice. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Zatim posolite i prelijte sa 2 kašike maslinovog ulja. Promešajte dobro i pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Sitno iseckajte ljubičasti luk, beli luk i peršun. Pečeno povrće ostavite da se prohladi. Stavite patlidžan u posudu pa ga dobro izgnječite viljuškom. Dodajte papriku i lukove. Potom prelijte maslinovim uljem, limunovim sokom i sirćetom, pa začinite po ukusu i promešajte. Na kraju, pospite kavijar peršunom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading