PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
Potrebno je:
- 400 g pilećeg filea
- so
- biber po ukusu
- 1 kašika ulja
Za sos:
- 2 kašike kikiriki putera
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika meda
- 1 čen belog luka (sitno iseckan)
- 1 kašičica sirćeta (ili limunovog soka)
- 100 ml vode
Priprema:
Pileće meso isecite na manje medaljone. Zatim posolite i pobiberite. Kratko propržite u tiganju na ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zasebno pomešajte kikiriki puter, soja sos, med, beli luk, sirće i vodu. Dobro mešajte sve dok smesa ne postane glatka. Onda smanjite vatru i prelijte meso sosom. Kuvajte 5 do 7 minuta, sve dok se ne zgusne. Na kraju, pospite seckanim kikirikijem.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PILETINA SA PARMEZANOM I TARTUFIMA Recept pevačice Bojane Stamenov oduševio domaćice na mrežama
Pevačica raskošnog vokala koja je predstavljala našu zemlju na Evroviziji, poznata je i po svojim kulinarskim sposobnostima. Jedan od recepata koji je privukao najviše pažnje je upravo ovaj sa piletinom i parmezanom sa tartufima. Nije potrebno puno vremena za pripremu, a nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)