KIKIRIKI TORTA Kremasta, izdašna i lagana poslastica za sve važne prilike

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršena za letnje rođendane.

kikiriki torta
Printscreen

Potrebno je:
Za kore:

  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka

Krem od kikirikija:

  • 250 g krem sira
  • 200 g putera od kikirikija
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake

Beli fil:

  • 200 g bele čokolade
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g maslaca

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Onda dodajte ulje i mleko, pa nastavite da mutite. Zasebno pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa polako dodajte u smesu sa jajima, uz mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim podelite smesu na dva jednaka dela. Prvi deo izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Postupak ponovite i sa drugom polovinom smese. U jednoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu. Zasebno čvrsto umutite slatku pavlaku. Sjedinite obe smese sa puterom od kikirikija. Belu čokoladu otopite na pari sa maslacem i slatkom pavlakom, uz mešanje dok ne dobijete glatku smesu.Pustite da se malo prohladi. Koru premažite polovinom kreme od kikirikija. Stavite drugu koru preko kreme. Premažite celu tortu preostalim kremom od kikirikija. Onda je prelijte belim filom, ravnomerno ga raspoređujući po površini i stranama torte. Ostavite tortu bar dva sata u frižideru, dok se fil potpuno ne stegne. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading