KIKIRIKI TORTA Kremasta, izdašna i lagana poslastica za sve važne prilike
Savršena za letnje rođendane.
Potrebno je:
Za kore:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
Krem od kikirikija:
- 250 g krem sira
- 200 g putera od kikirikija
- 200 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
Beli fil:
- 200 g bele čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. Onda dodajte ulje i mleko, pa nastavite da mutite. Zasebno pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa polako dodajte u smesu sa jajima, uz mešanje dok ne dobijete homogenu smesu. Zatim podelite smesu na dva jednaka dela. Prvi deo izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Postupak ponovite i sa drugom polovinom smese. U jednoj posudi umutite krem sir sa šećerom u prahu. Zasebno čvrsto umutite slatku pavlaku. Sjedinite obe smese sa puterom od kikirikija. Belu čokoladu otopite na pari sa maslacem i slatkom pavlakom, uz mešanje dok ne dobijete glatku smesu.Pustite da se malo prohladi. Koru premažite polovinom kreme od kikirikija. Stavite drugu koru preko kreme. Premažite celu tortu preostalim kremom od kikirikija. Onda je prelijte belim filom, ravnomerno ga raspoređujući po površini i stranama torte. Ostavite tortu bar dva sata u frižideru, dok se fil potpuno ne stegne.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)