JAGNJETINA SA KAJMAKOM Poćiće vam voda na usta, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte salatu po želji.

jagnjetina sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kg jagnjetine sa kostima
  • 1 l belog vina
  • 200 ml ulja
  • so
  • biber u zrnu
  • 200 g zrelijeg kajmaka
  • 1 kg krompira
  • 500 g šargarepe

Priprema

Jagnjetinu isecite na krupnije komade, stavite u lonac, te sipajte vino, začine i ulje. Lonac zatvorite folijom, pa kuvajte meso na tihoj vatri oko četiri sata. Kada se meso skuva, odvojte ga od kostiju i poređajte u pleh. Zatim prekrijte kajmakom, krompirima i šargarepom isečenim na kriške i zapecite u rerni oko pola sata na 180 stepeni, dok meso lepo ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading