NAPOLEON TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta i savršena, kao da ste je pravili satima

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

napoleon torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 250 g keksa

Fil:

  • 600 ml mleka
  • 3 jaja
  • 180 grama šećera
  • 70 grama pšeničnog brašna 
  • 180 g putera
  • 20 g vanilin šećera

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom pa dodajte brašno, i mutite sve dok ne dobijete glatku smesu. Onda dodajte 200 ml mleka i mešajte. Zatim sipajte i ostatak mleka i zakuvajte uz neprestano mešanje. Ostavite da se fil prohladi pa dodajte vanilin šećer i puter. Mutite sve dok smesa ne postane glatka. Stavite 3x3 keksa, pa fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal.Dekorišite tortu po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading