ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

ćufte od patlidžana
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 patlidžana 
  • 1 kašičica soli
  • hladna voda 
  • 1 veza peršuna
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • 50 g parmezana
  • 2 jajeta
  • so i biber po ukusu
  • 50 g prezli

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Patlidžane operite na kolutove pa ih pospite kašičicom soli. Potopite 20 minuta u hladnu vodu da izvuku gorčinu. Zatim ih ocedite i propržite na malo maslinovog ulja dok ne omekšaju. Zatim ih prebacite u činiju i izgnječite viljuškom dok su još topli. Umešajte sitno seckan peršun, izgnječen beli luk, parmezan, jaja, prezle, so i biber. Izmešajte dobro. Vlažnim rukama oblikujte ćuftice pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Na kraju ih premažite maslinovim uljem i pecite oko 20 do 25 minuta.

Komentari (0)

Loading