ĆUFTE OD PATLIDŽANA ZA PRAVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 2 patlidžana
- 1 kašičica soli
- hladna voda
- 1 veza peršuna
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- 50 g parmezana
- 2 jajeta
- so i biber po ukusu
- 50 g prezli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Patlidžane operite na kolutove pa ih pospite kašičicom soli. Potopite 20 minuta u hladnu vodu da izvuku gorčinu. Zatim ih ocedite i propržite na malo maslinovog ulja dok ne omekšaju. Zatim ih prebacite u činiju i izgnječite viljuškom dok su još topli. Umešajte sitno seckan peršun, izgnječen beli luk, parmezan, jaja, prezle, so i biber. Izmešajte dobro. Vlažnim rukama oblikujte ćuftice pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Na kraju ih premažite maslinovim uljem i pecite oko 20 do 25 minuta.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Toliko su sočne da će biti super i sutradan kada ih podgrejete
Najbolje služite uz krompir pire.
ĆUFTE U BELOM SOSU Ručak bez mane zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Ukusno jelo koje svi vole, a lako i brzo se priprema.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)