GIBANICA SA JOGURTOM I PAVLAKOM Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 400 g sitnog sira
- 3 jaja
- 250 ml jogurta
- 200 ml kisele pavlake
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, pavlaku, ulje, prašak za pecivo i so. Zatim dodajte sir i dobro sjedinite. Zgužvajte kore pa ih umačite u smesu i ređajte u pleh. Prelijte ostatkom smese. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pustite da odmori 15 minuta pa secite.
Možda vas zanima:
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
GIBANICA KAO ONA IZ BAKINE KUHINJE Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu joj nema ravne
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)