GIBANICA SA JOGURTOM I PAVLAKOM Ko je jednom proba uvek joj se vraća

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 400 g sitnog sira
  • 3 jaja
  • 250 ml jogurta
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, pavlaku, ulje, prašak za pecivo i so. Zatim dodajte sir i dobro sjedinite. Zgužvajte kore pa ih umačite u smesu i ređajte u pleh. Prelijte ostatkom smese. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pustite da odmori 15 minuta pa secite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading