JOGURT PITA ZA DORUČAK KOJI SE PAMTI Polizaćete i tanjir koliko je ukusna, a sve se samo pomeša i peče
Sočna i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 2 čaše brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 veće jabuke (izrendane)
- 1 kašičica cimeta
- po želji: šaka suvog grožđa ili seckanih oraha
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt i ulje, pa sjedinite. Umešajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte rendane jabuke i cimet (i suvo grožđe ili orahe ako volite). Smesu sipajte u podmazan pleh i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Kada se ohladi, pospite pitu šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
JOGURT PITA SE TOPI U USTIMA A sve se samo pomeša i peče
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
JOGURT PITA SE PRAVI MALTENE SAMA A polovina se pojede dok je još u plehu
Ukućani će stajati u redu za još.
JOGURT PITA SE SMAŽE U TRENU Pola pleha nestane dok pristavite kafu, a napravi se za pola sata
Savršena za doručak ili desert, nećete moći da prestanete da jedete.
PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)