KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
Potrebno je:
- 40 g svežeg kvasca
- 900 g oštrog brašna + oko 100 g mekog za premesivanje i oblikovanje
- 4 cela jaja
- 300 ml jogurta
- 200 ml vode
- 150 gr šećera + oko 150 da se uvaljaju krofnice
- 150 g margarina + 100 za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlakoj vodi razmutite kvasac sa kašikom šećera. U jednu posudu stavite oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljen margarin i kvasac koji je odstajao par minuta. Testo sjedinite varjačom. Onda ga ostavite sat vremena da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite nadošlo testo. Oklagijom ga razvucite na debljinu 1 – 1,5 cm. Čašom vadite krofne i ređajte u pleh koji obložen pek papirom. Pustite da odstoje 15 minuta. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju svetlo braon boju.Gotove krofne premažite margarinom pa valjajte u šećer. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZE POSNE LEPINJE GREJU DUŠU I TELO A nema čekanja da testo naraste
Samo dodajte prilog po želji.
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA A savršeno idu uz šoljicu kafe
Samo dodajte nadev po želji.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)