KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.

krofne iz rerne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 40 g svežeg kvasca
  • 900 g oštrog brašna + oko 100 g mekog za premesivanje i oblikovanje
  • 4 cela jaja
  • 300 ml jogurta
  • 200 ml vode
  • 150 gr šećera + oko 150 da se uvaljaju krofnice
  • 150 g margarina + 100 za premazivanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U mlakoj vodi razmutite kvasac sa kašikom šećera. U jednu posudu stavite oštro brašno, jogurt, jaja, ostatak šećera, otopljen margarin i kvasac koji je odstajao par minuta. Testo sjedinite varjačom. Onda ga ostavite sat vremena da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite nadošlo testo. Oklagijom ga razvucite na debljinu 1 – 1,5 cm. Čašom vadite krofne i ređajte u pleh koji obložen pek papirom. Pustite da odstoje 15 minuta. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju svetlo braon boju.Gotove krofne premažite margarinom pa valjajte u šećer. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading