JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA Starinski recept za bosanske urmašice
Bosanske urmašice su prosto institucija među poslasticama, a evo kako da ih napravite kod kuće
Sastojci:
Testo:
– 2 jaja
– 2 šoljice šećera
– 2 šoljice ulja
– brašna po potrebi
– pola praška za pecivo
Preliv:
– 9 šoljica šećera
– 11 šoljica vode
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće.
Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rende(najsitnije rupice).
Slagati urmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
Za to vreme napraviti preliv tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi.
Dodati sok od jednog limuna.
Pečene urmašice zaliti hladnim (nekuvanim) prelivom i poklopiti da se urmašice ohlade i upiju preliv.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)