JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA Starinski recept za bosanske urmašice
Bosanske urmašice su prosto institucija među poslasticama, a evo kako da ih napravite kod kuće

Sastojci:
Testo:
– 2 jaja
– 2 šoljice šećera
– 2 šoljice ulja
– brašna po potrebi
– pola praška za pecivo
Preliv:
– 9 šoljica šećera
– 11 šoljica vode
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće.
Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rende(najsitnije rupice).
Slagati urmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
Za to vreme napraviti preliv tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi.
Dodati sok od jednog limuna.
Pečene urmašice zaliti hladnim (nekuvanim) prelivom i poklopiti da se urmašice ohlade i upiju preliv.

JABUKE U ŠLAFROKU Aromatični specijalitet koji sladi i osvežava u momentu, za pravo uživanje
Fenomenalni desert oduševiće i one izbirljive.

ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.

MILICA NAM JE DALA NAJBOLJI RECEPT ZA TORTU BELI ANĐEO Biće savršena i kremasta, za sve svečanosti
Probajte ovu neodoljivu tortu beli anđeo po receptu Milice Stanković iz Požarevca

FENOMENALNI PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo najbolje ide uz kafu ili čaj
Savršen spoj ukusa u aromatičnom pecivu, za sve prilike.

VEGANSKA TORTA Brza poslastica koja se pravi očas posla, a ukusa kao da ste se trudili satima
Očaravajuća poslastica sa avokadom i čokoladom, za prave sladokusce.
Komentari (0)