PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Služite toplu sa jogurtom.

pita sa tikvicama i mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g rendanih tikvica
  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 150 g kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 4 kašike kečapa
  • so
  • biber
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite sitno seckan crni i beli luk na maslinovom ulju, pa dodajte mleveno meso i pržite oko 10 minuta. U jednoj posudi pomešajte rendane i oceđene tikvice sa proprženim mesom, pa umešajte jaja i pavlaku. Promešajte dobro pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Tanko premažite kečap i rasporedite rendani kačkavalj. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading