PITA SA TIKVICAMA I MESOM ZA VEČERU KOJA SE PAMTI A gotova očas posla
Služite toplu sa jogurtom.
Potrebno je:
- 500 g rendanih tikvica
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 150 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 4 kašike kečapa
- so
- biber
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Propržite sitno seckan crni i beli luk na maslinovom ulju, pa dodajte mleveno meso i pržite oko 10 minuta. U jednoj posudi pomešajte rendane i oceđene tikvice sa proprženim mesom, pa umešajte jaja i pavlaku. Promešajte dobro pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Tanko premažite kečap i rasporedite rendani kačkavalj. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
PARADAJZ PITA Baš ovako je prave na Sardiniji, a jedan sastojak pravi ogromnu razliku u ukusu
Ova pita se obavezno pravi sa zrelim paradajzom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)