ĐUVEČ SA PILETINOM I TIKVICAMA Ručak za celu porodicu za 700 dinara
Prepun mesa, povrća, proteina i ugljenih hidrata.
Potrebno je:
- 1 kg tikvica
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 crvena paprika
- 1 šargarepa
- 300 g pirinča
- 500 g paradajza ili pelata
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- so i biber po ukusu
- peršun za posipanje
- 500 g pilećih bataka i karabataka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Tikvice operite pa isecite na polumesece. Luk, papriku i šargarepu sitno naseckajte. Propržite crni luk na zagrejanom ulju u tiganju dok ne bude staklast. Zatim dodajte papriku i šargarepu, pa prodinstajte još par minuta. Dodajte tikvice i dinstajte 5–6 minuta da malo omekšaju. Onda umešajte opran pirinač pa promešajte, i dodajte paradajz. Posolite, pobiberite pa začinite mlevenom začinskom paprikom. Nalijte 500 ml vode pa dobro promešajte.Posebno propržite meso pa poređajte preko povrća pre pečenja. Potom sve prebacite u vatrostalnu posudu. Pokrijte folijom i pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta. Na kraju, pospite đuveč seckanim peršunom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)