ĐUVEČ SA PILETINOM I TIKVICAMA Ručak za celu porodicu za 700 dinara

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Prepun mesa, povrća, proteina i ugljenih hidrata.

đuveč sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg tikvica
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 šargarepa
  • 300 g pirinča
  • 500 g paradajza ili pelata
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • so i biber po ukusu
  • peršun za posipanje
  • 500 g pilećih bataka i karabataka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Tikvice operite pa isecite na polumesece. Luk, papriku i šargarepu sitno naseckajte. Propržite crni luk na zagrejanom ulju u tiganju dok ne bude staklast. Zatim dodajte papriku i šargarepu, pa prodinstajte još par minuta. Dodajte tikvice i dinstajte 5–6 minuta da malo omekšaju. Onda umešajte opran pirinač pa promešajte, i dodajte paradajz. Posolite, pobiberite pa začinite mlevenom začinskom paprikom. Nalijte 500 ml vode pa dobro promešajte.Posebno propržite meso pa poređajte preko povrća pre pečenja. Potom sve prebacite u vatrostalnu posudu. Pokrijte folijom i pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta. Na kraju, pospite đuveč seckanim peršunom.

Komentari (0)

Loading