KRMENADLE U BELOM SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sočne i mekane, za ručak koji se pamti.

krmenadle u sosu od luka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 krmenadle
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike kisele pavlake
  • 4 čena belog luka
  • so, začin
  • mleveni biber
  • peršunov list
  • ulje

Priprema:

Krmenadle izlupajte i posolite. Stavite u šerpu, dodajte malo vode i ulja i dinstajte na tihoj vatri oko 30 minuta. Izvaditi krmenadle i sačuvajte masnoću u kojoj su se pržile. U tu masnoću dodati brašno, dobro promešajte, pa posle par minuta sipajte čašu supe i dodajte pavlaku, izdrobljen beli luk pa sve kuvajte nekoliko minuta. Ako je sos pregust, dodajte još vode. Na kraju dodajte krmenadle, pa ostavite da se krčkaju još pet minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading