KRMENADLE U BELOM SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a meso se lepi za prste
Sočne i mekane, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 4 krmenadle
- 2 kašike brašna
- 3 kašike kisele pavlake
- 4 čena belog luka
- so, začin
- mleveni biber
- peršunov list
- ulje
Priprema:
Krmenadle izlupajte i posolite. Stavite u šerpu, dodajte malo vode i ulja i dinstajte na tihoj vatri oko 30 minuta. Izvaditi krmenadle i sačuvajte masnoću u kojoj su se pržile. U tu masnoću dodati brašno, dobro promešajte, pa posle par minuta sipajte čašu supe i dodajte pavlaku, izdrobljen beli luk pa sve kuvajte nekoliko minuta. Ako je sos pregust, dodajte još vode. Na kraju dodajte krmenadle, pa ostavite da se krčkaju još pet minuta.
Možda vas zanima:
KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti
Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za one izbirljive, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
KRMENADLE SA KROMPIROM Gurmansko jelo koje će ukućani obožavati
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)