POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremast i zasitan, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 300 g pirinča
- 500 g mešanih pečuraka (npr. šampinjona, bukovača, vrganja ili po izboru)
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 šolja belog vina
- 1 litar povrtnog bujona
- 50 g rendanog biljnog kačkavalja
- 2 kašike margarina
- 2 kašike maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i kašiku margarina. Dodajte crni luk i beli luk, pa pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte iseckane pečurke i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pirinač u tiganj sa pečurkama i promešajte da se pirinač obloži uljem. Dolijte belo vino i mešajte dok vino ne ispari. Postepeno dodajite vrući bujon u tiganj sa pirinčem, kutlaču po kutlaču, uz stalno mešanje. Kuvajte rižoto dok pirinač ne bude skoro kuvan, ali još uvek al dente, oko 18-20 minuta. Sklonite rižoto sa vatre, dodajte preostali margarin i rendani biljni kačkavalj, pa dobro promešajte.
Možda vas zanima:
KREMASTI RIŽOTO SA PEČURKAMA I BILJNIM KAČKAVALJEM Posno jelo ukusa za čistu desetku
Posni ručak u kom će uživati cela porodica.
CEZAR SALATA ZA VITAK STAS Bićete siti satima, a preukusna i zdrava
Prepuna vitamina i proteina.
KREMASTI RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Ručak u kome će uživati cela porodica.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)