KOLAČ BELA PAHULJA Lagan, mirisan i kremast desert koji je obožavala Jovanka Broz
Savršen za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za koru:
- 7 belanaca
- 1 celo jaje
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 3 kašike mlake vode
Za fil:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kašika gustina
- 800 ml mleka
- 250 g margarina
Za preliv kore:
- oko 100 ml mleka
- 1–2 kašike ruma
Za dekoraciju:
- šlag
- rendana crna čokolada
Priprema:
U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Onda dodajte jedno celo jaje, pa umešajte brašno i mlaku vodu. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite dok ne porumeni. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, brašnom i gustinom, pa polako sipajte hladno mleko. Kuvajte uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Zatim pustite da se prohladi, pa umešajte penasto umućen margarin i sjedinite. Mlekom pomešanim sa rumom prelijte prohlađenu koru. Potom nanesite fil pa umućen šlag. Na kraju, pospite kolač rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KREMASTI KOLAČ SA MALINAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE I dupla mera je malo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PUDING KOLAČ SA JABUKAMA USPEVA SVIMA A ispadne nikad kremastiji
Savršen za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KOKOS KOCKE BUDE USPOMENE SA LETOVANJA A može i dete da ih napravi
Kremaste i slatke, nema ko će im odoleti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)