KOLAČ BELA PAHULJA Lagan, mirisan i kremast desert koji je obožavala Jovanka Broz

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Savršen za sve svečane prilike.

bela pahulja kolač
Printscreen

Potrebno je:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 1 celo jaje
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike mlake vode

Za fil:

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kašika gustina
  • 800 ml mleka
  • 250 g margarina

Za preliv kore:

  • oko 100 ml mleka
  • 1–2 kašike ruma

Za dekoraciju:

  • šlag
  • rendana crna čokolada

Priprema:

U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst šne. Onda dodajte jedno celo jaje, pa umešajte brašno i mlaku vodu. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite dok ne porumeni. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, brašnom i gustinom, pa polako sipajte hladno mleko. Kuvajte uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne. Zatim pustite da se prohladi, pa umešajte penasto umućen margarin i sjedinite. Mlekom pomešanim sa rumom prelijte prohlađenu koru. Potom nanesite fil pa umućen šlag. Na kraju, pospite kolač rendanom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading