POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU PO BAKA MIRINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Nimalo ne zaostaju za originalom.
Potrebno je:
Za ćufte:
- 200 g kuvanog krompira
- 150 g kuvanog pirinča
- 100 g ovsenih pahuljica
- 1 veća šargarepa
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- kašičica soli
- pola kašičice bibera
- kašičica peršuna
- kašičica origana
- kašičica soja sosa
Za crveni sos:
- glavica luka
- 2 čena belog luka
- 500 ml paradajz sosa
- 1 kašika koncentrata paradajza
- kašičica soli
- pola kašičice bibera
- kašičica šećera
- kašičica origana
- 1 lovorov list
- 2 kašike peršuna
- 200 ml vode
Priprema:
Kuvani krompir ogulite i izgnječite, dok ne dobijete pire. Onda dodajte kuvani pirinač, mlevene ovsene pahuljice, narendanu šargarepu, sitno seckani luk i beli luk, luk, so, biber, peršun, origano i soja sos. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Rukom oblikujte ćufte, pa ih poređajte na tanjir. Prodinstajte lukove sa mako vode, sve dok ne postanu staklasti, zatim umešajte paradajz sos ili pasirani paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, šećer, origano i lovorov list. Dobro promešajte. Sipajte vodu pa pustite da sos počne da ključa. Dodajte pažljivo formirane ćufte u šerpu sa sosom, pa kuvajte 20 do 25 minuta, na srednjoj temperaturi. Umešajte seckani peršun. Služite toplo uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Priprema je jednostavna, a ukusa za čistu desetku
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)