POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU PO BAKA MIRINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Nimalo ne zaostaju za originalom.

posne ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je:

Za ćufte:

  • 200 g kuvanog krompira
  • 150 g kuvanog pirinča
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • 1 veća šargarepa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • kašičica peršuna
  • kašičica origana
  • kašičica soja sosa

Za crveni sos:

  • glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 500 ml paradajz sosa
  • 1 kašika koncentrata paradajza
  • kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • kašičica šećera
  • kašičica origana
  • 1 lovorov list 
  • 2 kašike peršuna
  • 200 ml vode

Priprema:

Kuvani krompir ogulite i izgnječite, dok ne dobijete pire. Onda dodajte kuvani pirinač, mlevene ovsene pahuljice, narendanu šargarepu, sitno seckani luk i beli luk, luk, so, biber, peršun, origano i soja sos. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete homogenu smesu.  Rukom oblikujte ćufte, pa ih poređajte na tanjir.  Prodinstajte lukove sa mako vode, sve dok ne postanu staklasti, zatim umešajte paradajz sos ili pasirani paradajz, koncentrat paradajza, so, biber, šećer, origano i lovorov list. Dobro promešajte. Sipajte vodu pa pustite da sos počne da ključa.  Dodajte pažljivo formirane ćufte u šerpu sa sosom, pa kuvajte 20 do 25 minuta, na srednjoj temperaturi. Umešajte seckani peršun. Služite toplo uz prilog po želji. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading