UŠTIPCI OD KARFIOLA IZ RERNE Mame i mirisom i ukusom, a posni i slasni
Najbolje služite uz salatu ili sos.
Potrebno je:
- 1 srednja glavica karfiola
- 1 šargarepa
- 1 veći krompir
- 3 kašike brašna
- 2 kašike prezli
- 2 kašike peršuna
- 1 kašičica praška za pecivo
- o i biber po ukusu
- voda po potrebi
- ulje za prženje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Obarite karfiol u slanoj vodi 5 do 7 minuta, pa dobro ocedite i izblendajte. Zatim dodajte rendanu šargarepu, krompir, peršun, brašno, prezle, prašak za pecivo, so i biber. Rukom oblikujte male pljeskavice.Poređajte uštipke u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PIHTIJE OD ŠARANA ZA POČETAK BOŽIĆNOG POSTA Ručak za čistu desetku
Božićni post počinje 28.novembra 2025 i traje do Božića, 07.januara 2026.
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
RIBLJI UŠTIPCI SA SPANAĆEM BUDE SVA ČULA Savršeni za dane posta, a pomeraju granice dobrog ukusa
Služite uz posni majonez.
POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, i dupla mera će biti malo
Mirisni i slatki, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)