JOGURT PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Još mekše od klasičnih, ova dva sastojka prave veliku razliku

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Dodavanje grčkog jogurta i palente dodaće na mekoći i ukusu.

jogurt palačinke
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 3 kašike grčkog jogurta
  • so po ukusu
  • pola kašike šećera
  • 2 kašike palente
  • pola kašičice praška za pecivo
  • 5 kašika brašna
  • voda po potrebi

Priprema:


U jednoj posudi razbijte jaje pa dodajte grčki jogurt, so, šećer, palentu, prašak za pecivo, brašno i vodu. Testo dobro sjedinite, potrebno je da bude gušće nego za klasične palačinke. Ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte kašiku smese u zagrejano ulje na tiganju. Pecite oko minut dva pa okrenite sa druge strane i pecite još minut. Ređajte palačinke na ubrus da se ocede od viška masnoće.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading