KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.

krmenadle sa kruškama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 krmenadli
  • 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika prezli
  • 4 kruške
  • 100 ml neutralne pavlake
  • 200 ml belog vina
  • so
  • biber
  • 50 ml ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tučkom za meso izlupajte krmenadle pa ih posolite i pobiberite. Zatim uvaljajte u brašno i prezle pa prepecite na ulju.U masnoću od prženja mesa sipajte pavlaku, biber i vino. Onda dodajte ruzmarin i oljuštene kruške, sečene na kriške pa ih prokuvajte desetak minuta. Poređajte krmenadle u vatroslatnu posudu pa ih prelijte sosom od krušaka i pavlake. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading