KRMENADLE SA KRUŠKAMA IZ RERNE Savršen spoj različitih ukusa u ručku koji se pamti
Slasne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 6 krmenadli
- 1/2 kašičice sušenog ruzmarina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika prezli
- 4 kruške
- 100 ml neutralne pavlake
- 200 ml belog vina
- so
- biber
- 50 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Tučkom za meso izlupajte krmenadle pa ih posolite i pobiberite. Zatim uvaljajte u brašno i prezle pa prepecite na ulju.U masnoću od prženja mesa sipajte pavlaku, biber i vino. Onda dodajte ruzmarin i oljuštene kruške, sečene na kriške pa ih prokuvajte desetak minuta. Poređajte krmenadle u vatroslatnu posudu pa ih prelijte sosom od krušaka i pavlake. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Klasik na skroz nov način, polizaćete i prste koliko je ukusno
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
KRMENADLE SA KROMPIROM Gurmansko jelo koje će ukućani obožavati
Slasno jelo držaće vas dugo sitim.
KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
SLASNE KRMENADLE SA BELIM LUKOM Mekane i sočne, a meso se lepi za prste
Pikantne i aromatične, bićete oduševljeni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)