NEODOLJIVE ĆUFTE SA PIRE KROMPIROM Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, prste da poližete.

ćufte sa pire krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

Za ćufte (4 osobe):

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašika senfa
  • so
  • biber
  • suvi začin po ukusu
  • muskatni oraščić po želji
  • malo mleka
  • maslac i ulje za prženje

Za sos:

  • 1 kašika brašna
  • 200 ml goveđe supe
  • 1 kašičica senfa
  • so
  • biber

Za pire krompir:

  • 800 g krompira
  • 50 g maslaca
  • 100 ml mleka
  • so

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mešano mleveno meso, lukove, prezle, senf, so, biber, suvi biljni začin, muskantni oraščić. Rukom oblikujte 4 veće kugle. Zagrejte ulje i maslac u tiganju pa propržite ćufte sa svih strana. Zatim poklopite i smanjite vatru pa dinstajte još 20 minuta. Dodajte malo masnoće pa dodajte kašiku brašna i kratko propržite. Nalijte goveđu supu. Začinite i dodajte senf pa kuvajte sve dok se ne zgusne. Skuvajte krompir u slanoj vodi pa izgnjelite. Onda dodajte maslac i mleko pa kremasto umutite.

Komentari (0)

Loading