POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.

posne paprike punjene krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 komada paprika babura
  • 500 g krompira
  • 2 paradajza
  • 80 g pirinča
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1/2 manje veze peršuna
  • 200 g posnog sira
  • 100 ml ulja
  • so
  • biber

Priprema:

Paprike operite pa očistite od semenki. Sačuvajte kapice sa strane za zatvaranje. Propržite sitno seckan crni luk na zagrejanom ulju. Nakon što omekša dodajte sečenu na kockice šargarepu i krompir, pa propržite.Sipajte malo vode pa dinstajte sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte prethodno obaren i oceđen pirinač i paradajz sečen na kockice. Posolite i pobiberite. Paprike napunite pripremljenom smesom pa ih poređajte u dublju posudu. Prelijte vodom da ogreznu pa kuvajte na tihoj vatri.Nakon što polovina vode ispari paprike stavite u zagrejanu rernu. Preko svake paprike stavite komadić posnog sira pa poklopite kapicama i pecite oko 40 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading