POSNE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i zasitne, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 8 komada paprika babura
- 500 g krompira
- 2 paradajza
- 80 g pirinča
- 4 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1/2 manje veze peršuna
- 200 g posnog sira
- 100 ml ulja
- so
- biber
Priprema:
Paprike operite pa očistite od semenki. Sačuvajte kapice sa strane za zatvaranje. Propržite sitno seckan crni luk na zagrejanom ulju. Nakon što omekša dodajte sečenu na kockice šargarepu i krompir, pa propržite.Sipajte malo vode pa dinstajte sve dok povrće ne omekša. Zatim dodajte prethodno obaren i oceđen pirinač i paradajz sečen na kockice. Posolite i pobiberite. Paprike napunite pripremljenom smesom pa ih poređajte u dublju posudu. Prelijte vodom da ogreznu pa kuvajte na tihoj vatri.Nakon što polovina vode ispari paprike stavite u zagrejanu rernu. Preko svake paprike stavite komadić posnog sira pa poklopite kapicama i pecite oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA HILANDARSKE PUNJENE PAPRIKE Ovako ih prave monasi
Zasitne i preukusne.
RIBLJA ČORBA PO RECEPTU MANASTIRA LEPAVINA Posni ručak koji mami i mirisom i ukusom
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNE PUNJENE TIKVICE Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, polizaćete i tanjir
Sočne i slasne, a zasitne.
POSNI PUNJENI PATLIDŽAN SAVRŠEN LETNJI RUČAK Pola pleha nestane u trenu
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)