MUSAKA OD SLATKOG KUPUSA Priprema je brza i jednostavna, a svaki zalogaj miluje nepca

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Sočna i slasna, prste da poližete.

musaka od slatkog kupusa
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 veća glavica kupusa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 šoljica pirinča
  • suvi začin od povrća po ukusu
  • začinska papriku po ukusu
  • so i biber po ukusu
  • 2 jajeta
  • čaša kisele pavlake
  • ulje za prženje

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Kupus iseckajte na sitne rezance pa ga prodinstajte na ulju doj ne omekša. Onda ga skinite sa vatre pa dodajte rendanu šargarepu i šolju opranog pirinča. Posolite i pobiberite. U drugoj šerpi propržite crni luk sa mlevenim mesom, pa ga prebacite u šerpu sa kupusom i izmešajte. Zasebno umutite jaja sa pavlakom pa dodajte začine i malo ulja. U pleh obložen pek papirom stavite musaku pa prelijte razmućenim jajima i pavlakom. Pecite dok ne dobije rumenu boju.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading