MAJMUNSKI KOLAČ BOLJI OD SVAKE TORTE Ime mu je smešno, ali po ukusu mu nema ravnog
Kremast i sočan, polovina nestane čim se postavi.
Potrebno je:
Biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 1/2 kesice praška za pecivo
Krema:
- 1 dcl mleka
- 2 kašike brašna
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 3 redova čokolade za kuvanje
- 200 g maslaca/margarina
- banane
- pekmez
- 2 šlag pene
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite žumance sa šećerom. Onda dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Belanca zasebno umutite u čvrst sneg pa ga dodajte smesi sa žumancima. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i ispecite. Vruć biskvit premažite pekmezom. Preko njega posložite narezane banane. U šerpi skuvajte jaja, šećer, mleko i brašno na pari, da dobijete krem. Zatim dodajte čokoladu i ohladite. Umućen maslac dodajte u krem. Onda krem nanesite preko banana. Premažite ceo kolač umućenim šlagom.
Možda vas zanima:
KREMASTI ŠNITOVI ZA SAVRŠENU NEDELJU Tope se u ustima, a uspeće i početnicima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DOMAĆA KREMPITA SE TOPI U USTIMA Kad je jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Mekana i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TITOV KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Kremast, lagan i ukusan, bio je omiljen pokojnom maršalu
Savršen spoj čokolade, kafe i lešnika u desertu koji se ne odbija.
NJUJORŠKI ČIZKEJK MAMI NA PARČE VIŠE Gotov očas posla, a kremast i lagan
Najbolje služite uz kafu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)