REZANCI SA MAKOM BUDE NOSTALGIJU Vojvođani ih prave baš ovako, a bili su inspiracija i za pesmu
Izvorno su nemačko-mađarski specijalitet ali su ih Banaćani prihvatili kao svoj.
Potrebno je:
Za rezance:
- 200 g brašna
- 2 jaja
- malo soli
Nadev od maka:
- 200 g maka
- 150 g šećera
- 1 dl mleka
- 50 g putera
- 100 g suvog grožđa (po ukusu)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, jaja i so pa zamesite testo. Onda ga umotajte u providnu foliju i ostavite 10-15 minuta. Na pobrašnjenoj radnoj površini oklagijom razvaljajte deblju koru, od sredine razvlačeći ka krajevima. Ostavite testo pola sata da odstoji pa od njega isecite rezance. Vodu stavite da provri pa dodajte kašicicu soli i 2-3 kašike ulja. Ubacite rezance, pa ih kuvajte još 2 minuta kada isplivaju. Zatim ih procedite i prelijte hladnom vodom. U šerpi pomešajte mak, šećer, mleko, puter i suvo grožđe pa zakuvajte 10 minuta. Pomešajte nadev sa gotovim rezancima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)