KIFLICE NA VODI SE RAZGRABE U TRENU Zahvaljujući ovom triku će biti mekane kao duša
Sočne i mekane, pravićete i kada nije post.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 300 ml mlake vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvog kvasca (7 g)
- Po želji: susam ili kim za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite u vodi sa šećerom, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda dodajte so i postepeno brašno,uz mešanje dok ne dobijete mekano, glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom sat vremena da naraste. Zatim premesite nadošlo testo pa ga podelite na 2 lopte. Razvucite svaku loptu u krug pa isecite na trouglove, i uvijte kiflice. Poređajte ih na pleh obložen pek papirom i pospite susamom. Pecite kiflice 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda ih izvadite i pokrijte čistom krpom, pa ostavite tako 10 minuta.
Možda vas zanima:
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)