KIFLICE SA JOGURTOM SE SMAŽU ODMAH Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kesice suvog kvasca
- 150 ml mlake vode
- 500 ml mlakog jogurta
- 150 ml ulja
- 2 belanceta
Za premazivanje kiflica:
- 2 žumanceta
- susam
- margarin
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Kvasac razmutite u mlakoj vodi sa šećerom. Ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda dodajte so u brašno pa napravite udubljenje u sredini i dodati belanca, ulje, nadošli kvasac i na kraju, mlak jogurt. Umesite meko testo, pa ga ostavite oko pola sata da nadođe. Zatim ga razvucite na cm debljine i vadite čašom krugove. Formirajte duguljasti oblik dužine 20-25 cm. Na gornjem delu isecite tri trakice ali ne do kraja i onda uvijte od donjeg dela prema gornjem. Izrendajte pola margarina na pleh pa poređajte kiflice i ostavite da nadođu. Premažite svaku kiflicu umućenim žumancima, zatim prelijte kašičicom otopljenog margarina i pospite susamom. Pecite kiflice 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
NAJMEKŠE KIFLICE SA SIROM Recept zbog kog komšije dolaze na vrata
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
DOMAĆE KIFLICE SA JOGURTOM Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Pola pleha nestane dok trepnete.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
BAKINE KIFLICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Mirisne i pufnaste, a biće sveže i sutradan
Savršene za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)