POSNI KEKS KOLAČ Kremast, jeftin i neodoljiv, a pravi se maltene sam

Ivana Pavlović

09:14

Sezonski recepti 0

Najbolje služite u šoljicu kafe.

posni keks kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g posnog keksa
  • 300 g biljnog šlaga u prahu
  • 300 g posne čokolade
  • 300 ml sojinog mleka

Za potapanje keksa:

  • 200 ml sojinog mleka

Za dekoraciju:

  • 200 g posne čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Šlag umutite s mlekom da dobijete čvrstu smesu. Dodajte istopljenu čokoladu (istopite na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj) i mutite da se sjedini. Svaki komad keksa umočite u mleko i poređajte na tacnu jedan red kao koru. Namažite sa nekoliko kašika fila, preko stavite red keksa, fil i tako redom dok sav keks i fil ne potrošite. Odozgo treba da završite keksom. Treba da bude 4-5 redova keksa, u zavisnosti od veličine tacne. Za glazuru, istopite čokoladu s uljem i odozgo namažite kolač. Ostavite da se stegne, pa secite na kocke i služite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading