MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA MILUJE NEPCA Posna i zasitna, nećete da primetite da nedostaje meso
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 150 g pirinča
- 200 g šampinjona
- 100 g lisičarki
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- peršun
- sveža iseckana mirođija
- kašika karija
- malo brašna
- suvi biljni začin
- ulje
- so
- biber
Priprema:
Pirinač skuvajte u slanoj vodi, pa, kad je gotov, dodajte biber i kašiku karija. Na ulju propržite sitno isečen crni luk i jedan čen belog luka. Kad luk dobije zlatnožutu boju, dodajte iseckane pečurke i začinite. U podmazanu vatrostalnu posudu stavite polovinu kuvanog pirinča, pa polovinu pripremljenih pečuraka, a zatim preostali pirinač. Na malo ulja propržite brašno, dodajte preostali fil od šampinjona i nalijte malo vode. Ostavite na vatri da se zgusne, pa prelijte preko musake. Zapecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
GURMANSKA MUSAKA SA PEČURKAMA Sočna i slasna, a pogodna i za dane posta
Sočno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.
MUSAKA SA PEČURKAMA Jelo koje osvaja na prvi zalogaj, zasitno i preukusno
Slasna i ukusna, prste da poližete.
POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)