NAPOLEON TORTA Po ukusu joj nema ravne, polovina nestane dok pristavite kafu
Kremasta poslastica sa kokosom raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 800 g lisnatog testa
- 200 g krem sira
- 400 ml mleka
- 6 žumanaca
- 120 g šećera
- 50 g skroba
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 50 g putera, sobne temperature
- 100 g kokosa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odmrznite lisnato testo, pa ga malo razvucite oklagijom. Onda prebacite na pleh obložen pek-papirom. Isecite na 3 jednaka dela, da dobijete pravougaonik. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pritisnite malo rukama gotovo testo, pa svaki deo razdvojte prepolovite, da dobijete 6 kora u obliku pravougaonika. Sipajte mleko u šerpu i uključite da se zagreje. Pomešajte žumanca, šećer i skrob, pa dobro umutite I kuvajte dok se ne zgusne. Preručite fil sipajte u posudu, pa dodajte vanilu i puter, a onda promešajte. Preko stavite providnu foliju i ostavite da se ohladi sat vremena. Zasebno umutite krem sir, pa dodajte fil sa žumancima. Sjedinite mikserom, pa dodajte kokos i lagano umešajte. Stavite koru, pa premažite filom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Premažite celu tortu filom. Ostavite u frižideru sat vremena. Dekorišite tortu kokosom i mlevenim keksom.
Možda vas zanima:
TROPSKA TORTA SA KOKOSOM I MANGOM I ledi i sladi u isto vreme, a pravi se maltene sama
Savršena za sve prilike.
NAPOLEON TORTA ZA LENJE DOMAĆICE Kremasta i savršena, kao da ste je pravili satima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NAPOLEON TORTA ZA SVE PRILIKE Očaravajuća poslastica sa kokosom kao stvorena za vrele, letnje dane
Kremasta i lagana, raspametićete goste.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)