DINASTIJA TORTA Bila je hit u staroj Jugoslaviji, a danas totalno zaboravljena
Raskošna koliko i serija po kojoj je nazvana, savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za kore:
- 15 belanaca
- 450 g šećera
- 150 g oraha (pola mleveni, pola seckani)
- 3 kašike brašna
Za fil:
- 15 žumanaca
- 750 ml mleka
- 3 pudinga od vanile
- 9 kašika šećera
- 200 g maslaca
- 18 kašika šećera
- 6 vanil-šećera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg, pa dodajte šećer, pa orahe i brašno. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ponovite postupak za sve tri kore. Skuvajt puding u mleku sa 9 kašika šećera, pa pustite da se prohladi. Umutite puter sa šećerom, pa dodajte žumanca, uz neprestano mućenje. Fil podelite na dva dela. Prvom delu dodajte vanilin šećer, a drugom otopljenu čokoladu. Stavite prvu koru, pa je premažite žutim filom, pa braon, pa stavite opet koru. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pustite tortu da se prohladi. Umutite dva šlaga, pa njime premažite celu tortu. Dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
RAPSKA TORTA OSVAJA UKUSOM OD 1177 GODINE Prvi recept je napisan krasnopisom
Recept za rapsku tortu nastao je 1177 godine na Rabu, u čast u pape Aleksandra III koji se nakon brodoloma sklonio na ovo ostrvo.
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)