POHOVANA PILETINA U MARINARA SOSU RAJ ZA NEPCA Neće odoleti ni najveći gurmani

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Piprema je jednostavna, a ukus božanstven.

pohovana piletina u marinara sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 pileće šnicle
  • 3 jaja
  • 1 šolja brašna
  • 2 šolje prezli
  • 1 šolja rendanog parmezana
  • 2 šolje marinara sosa
  • 200 g mocarele
  • bosiljak 
  • 100 ml ulja
  • so 
  • biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Posolite pileći file pa pobiberite sa obe strane.U tri odvojene činije stavite brašno, umućena jaja i pomešane prezle sa rendanim parmezanom. Filete prvo valjajte u brašno, zatim u jaja, pa u prezle sa parmezanom. Ulje zagrejte u tiganju pa pržite filete, oko 5 minuta po strani. Zatim ih prebacite na ubrus da se ocede od viška ulja. U pleh stavite marinara sos. Poređajte pohovane filete i na svaki stavite rendanu mocarelu. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Dekorišite bosiljkom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading