LEDENE KOCKE SA BRESKVAMA Poslastica bolja od svake torte, u isto vreme i ledi i sladi
Sočne i lagane, i dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
- 200 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 200 g bresaka
Za dekoraciju:
- 300 g bresaka
- 250 ml hladne vode
- 15 g želatina
Priprema:
U mleko umočite piškote i poređajte u vatrostalnu posudu.
Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte sitno seckane breskve kojima ste prethodno oljuštili kožicu. Sipajte fil preko keksa.
Poređajte breskve koje ste već isekli. Pomešajte želatin s vodom i čekajte da nabubri, pa ga otopite i pospite preko voća.
Stavite poslasticu da se hladi u frižideru 3 sata.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE PRVE NESTAJU SA STOLA Kolač koji pomera granice dobrog ukusa
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
TORTA LEDENE KOCKE Lepa, kremasta, sočna i čokoladna, a još bolja od kolača
Preukusna, a nije skupa.
LEDENE KOCKE SA BRESKVAMA I lede i slade u isto vreme, i dupla mera će biti malo
Otopićete se od slatkoće.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)