LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA Sve se samo pomeša i peče, a rastura ukusom
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 250 lisnatog testa
Fil:
- 300 g šampinjona
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 veći čen belog luka
- 3 jajeta
- 250 g kisele pavlake
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1/2 vezice peršuna
- 1/3 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
Priprema:
Izdinstajte šampinjone sa lukom. Posebno umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku, biber, suvi biljni začin i sitno iseckani peršun. Sjedinite sastojke. U umućena jaja ubacite povrće i rendani kačkavalj. Pripremljeni fil sipajte preko kore od lisnatog testa koju ste prethodno pekli na 180 stepeni oko 15 minuta. Vratite u rernu i pecite pitu na istoj temperaturi još desetak minuta.
Možda vas zanima:
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda.
SPANAKOPITA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Grčka pita prepuna bogatog fila
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, za doručak koji se pamti
Samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
GURMANSKA PITA UKUSOM BUDI SVA ČULA A savršena i za domaćice početnice
Savršena za doručak ili večeru.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)