LISNATA PITA SA ŠAMPINJONIMA Sve se samo pomeša i peče, a rastura ukusom

Ivana Pavlović

09:40

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

lisnata pita sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 lisnatog testa

Fil:

  • 300 g šampinjona
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 veći čen belog luka
  • 3 jajeta
  • 250 g kisele pavlake
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 1/2 vezice peršuna
  • 1/3 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina

Priprema:

Izdinstajte šampinjone sa lukom. Posebno umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku, biber, suvi biljni začin i sitno iseckani peršun. Sjedinite sastojke. U umućena jaja ubacite povrće i rendani kačkavalj. Pripremljeni fil sipajte preko kore od lisnatog testa koju ste prethodno pekli na 180 stepeni oko 15 minuta. Vratite u rernu i pecite pitu na istoj temperaturi još desetak minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading